Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

´Ερευνα αντισωμάτων Covid στον Δήμο Φαιστού


 

25 τυχαία δείγματα θα παρθούν αύριο Παρασκευή 21/8 από διάφορες τοπικές κοινότητες του Δήμου Φαιστού.

Οι ερευνητική ομάδα Δεν εργάζεται κατά παραγγελία αλλά καθαρά ερευνητικά παίρνοντας τυχαία δείγματα πληθυσμού. 

Την καθαρή εικόνα του πόσο έχει εξαπλωθεί ο κορονοϊός στην χώρα μας θα έχουμε πολύ σύντομα, μέσα από τις επιδημιολογικές μελέτες που εκπονούν πολλά ερευνητικά κέντρα Πανεπιστημίων (ανάμεσά τους και το Πανεπιστήμιο Κρήτης), με τη χρήση τεστ αντισωμάτων σε αντιπροσωπευτικές ομάδες του πληθυσμού.

Όταν αυτές οι ορολογικές μελέτες -που γίνονται σε αντιπροσωπευτικά δείγματα του πληθυσμού (αγρότες, φοιτητές κ.α.)- ολοκληρωθούν, θα έχουμε τα τελικά πραγματικά νούμερα των νοσούντων.


Πολλές ερευνητικές ομάδες Πανεπιστημίων σε όλη την Ελλάδα έχουν αρχίσει να μελετούν σε δείγματα πληθυσμού την παρουσία αντισωμάτων, η οποία και θα αποκαλύψει ασυμπτωματικούς ασθενείς που δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι ότι νόσησαν από τη νόσο COVID-19 και έχουν αναπτυξει αντισώματα.

στην Περιφέρεια Κρήτης έχει ξεκίνησε, ήδη, πληθυσμιακή οροεπιδημιολογική μελέτη για τον κορονοϊό. Η μελέτη είναι πρόταση μιας ερευνητικής ομάδας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης, η οποία υποστηρίζεται από την Περιφέρεια της Κρήτης και θα διεξαχθεί με την στήριξη της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ, των ιατρικών συλλόγων και άλλων κοινωνικών φορέων του νησιού.


Πηγή ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις